maandag 20 juli 2009

Boek van de week : De Millennium-trilogie / Stieg Larsson










De Millennium-trilogie” maakte van Stieg Larsson één van de best verkopende schrijvers ter wereld. Maar zelf heeft hij er nooit een cent van gezien: het eerste boek verscheen pas na zijn dood.
Hoeveel pech kan je hebben? Je schrijft drie turven van thrillers en nog voor de eerste gepubliceerd wordt, val je dood op je vijftigste, geveld door een hartaanval. Op de koop toe zijn er van van de drie delen al ruim 10 miljoen boeken verkocht.
De strijd om de erfenis is venijnig. Eva Gabrielsson, de vriendin van Larsson, was meer dan dertig jaar samen met de auteur maar ze zijn nooit getrouwd. Daardoor gaat de opbrengst van de boeken volgens de Zweedse wet, naar de vader en broer van de schrijver die in onmin leefden met zowel Stieg Larsson als zijn vriendin!
En nog is het erfenisverhaal niet rond. In Larssons computer zou immers de eerste helft van het vierde boek uit de Millennium-trilogie zitten, plus nog eens het schema voor de volgende zes boeken. Het pittige is nu dat Larssons pc in het bezit is van zijn vriendin, die uiteraard weigert om hem aan de familie over te dragen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten